Ik wil meedoen aan een pleinfeest, moet ik daarvoor betalen?

Nee, zeker niet. Pleinfeesten zijn er voor de buurt, om met je buren iets leuks te doen en de gezelligheid van de buurt te versterken. Wij vinden het belangrijk voor de omgeving dat mensen elkaar kennen. Er is altijd de mogelijkheid om kleine donaties te geven tijdens een feest maar dit is zeker niet verplicht. Alleen als het kan en als je wilt. Als je buiten een pleinfeest om wilt doneren dan kan dat ook. In dit geval graag contact opnemen via e-mail.

Wat gebeurt er met mijn borg bij verhuur?

De borg wordt volledig teruggegeven na de verhuur, tenzij er schade is. Indien dat het geval is kijken we naar de waarde van de schade en halen we dit van de borg af. Er kan ook geld ingehouden worden als het pand niet schoon is achtergelaten.

Ik heb een telefonische boodschap achtergelaten maar ik krijg geen antwoord.

Elke vrijdagmiddag luisteren we antwoordapparaat af. Als er haast is dan raden wij je aan om een e-mail te sturen.

Wat is het verschil tussen commerciële en niet-commerciële verhuur?

Commerciële verhuur is wanneer deelnemers betalen voor de activiteit en/of als je reclame voor je activiteit maakt. Een betaalde muziekles is dus een commerciële activiteit. Als je twijfelt over onder welke categorie jouw activiteit valt, neem dan gerust contact op via e-mail.

Ik wil eerder komen om iets voor te bereiden voor mijn activiteit, kan dat?

Helaas kan dit niet. Als er voorbereidingstijd nodig is, dan raden wij je aan om het nog eerder op die dag te huren. Anders kunnen wij de agenda voor nog andere partijen niet duidelijk inplannen.

Er is iets is stukgegaan. Moet ik hiervoor betalen?

De borg is bedoeld om wangedrag te voorkomen en voor kleine schade. We snappen wel dat dingen door de tijd kapot kunnen gaan. Per gebeurtenis kijken we hoe wij hiermee omgaan. Bij grote schade wordt de huurder of zijn verzekering aangesproken.

Maakt Buurtkamer Costa & Co winst?

Nee. De buurtkamer is voor en door de buurt. Er wordt huur berekend voor het gebruik zodat de kosten kunnen worden gedekt, zoals de huur aan Stadgenoot en het beheer en onderhoud. 

Is de buurtkamer eigendom van het stadsdeel?

Nee. De buurtkamer is een Stichting en heeft geen winstdoel. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers en er worden geen salarissen uitbetaald.

Ik wil helpen, hoe kan dat?

Als je tijd hebt, energie of ervaring dan horen wij dat heel graag. De buurtkamer bestaat dankzij vrijwilligerswerk en meer handen zijn altijd welkom. Als je interesse hebt neem dan contact op via via e-mail of kom persoonlijk langs tijdens op vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Ik wil doneren, hoe kan dat?

Wat fijn! Als je interesse hebt in doneren neem dan graag contact op via email of kom persoonlijk langs tijdens op vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Bankje voor de buurtkamer.

Wil je een ruimte huren?

Buurtbewoners, organisaties of ondernemers uit de buurt kunnen bij Buurtkamer Costa & Co een ruimte huren. Het tarief hangt af van een aantal zaken, bijvoorbeeld of de deelnemers betalen en of je de keuken wilt gebruiken. Er kunnen 20-30 personen in de buurtkamer. Je dient de ruimte opgeruimd en schoon achter te laten.

Boekingen en verhuur