Nog vragen? Misschien is er al een antwoord.

- over kennis van de Buurtkamer


Veelgestelde vragen

Ik wil meedoen aan een pleinfeest, moet ik daarvoor betalen?
Nee, zeker niet. Pleinfeesten zijn er voor de buurt, om met je buren iets leuks te doen en de gezelligheid van de buurt te versterken. Wij vinden het belangrijk voor de omgeving dat mensen elkaar kennen en wat is een betere manier dan met een leuk pleinfeest. Er is altijd de mogelijkheid om kleine donaties te geven tijdens een feest maar dit is zeker niet verplicht. Alleen als het kan en als het goed voelt. Als je buiten een pleinfeest om wilt doneren dan kan dat ook. In dit geval graag contact opnemen via e-mail.

Wat gebeurt er met mijn borg bij verhuur?
De borg wordt volledig teruggegeven na de verhuur, tenzij er sprake van schade is. Indien dat het geval is wordt er gekeken naar de waarde van de schade en wordt dit bedrag uit de borg betaald. Er kan ook geld ingehouden worden als het pand vies achtergelaten wordt.

Ik heb een telefonische boodschap achtergelaten maar ik krijg geen antwoord.
Elke woensdagochtend wordt het antwoordapparaat afgeluisterd. Als er haast is dan raden wij je aan om via de e-mail te communiceren.

Wat is het verschil tussen commerciële en niet-commerciële verhuur?
Commerciële verhuur is wanneer iemand moet betalen om deel te nemen aan de activiteit en/of als je reclame voor je activiteit maakt. Bijvoorbeeld: een verjaardagsfeest is een niet-commerciële activiteit, terwijl betaalde muziekles een commerciĆ«le activiteit is. Als je twijfelt over onder welke categorie jouw activiteit valt, neem dan graag contact op via de e-mail.

Ik wil eerder komen om iets voor te bereiden voor mijn evenement, kan dat?
Helaas kan dit niet. Als er voorbereidingstijd nodig is, dan raden wij je aan om het nog eerder op die dag te huren. Anders kunnen wij de agenda voor nog andere partijen niet duidelijk inplannen.

Iets is stukgegaan tijdens het gebruik van de Buurtkamer. Moet ik hiervoor betalen?
De borg is bedoeld om wangedrag te voorkomen en voor kleinschlaige schade. We snappen wel dat dingen door de tijd kapot kunnen gaan, maar dan wordt het per gebeurtenis bepaald hoe wij hiermee omgaan. Bij grote schade wordt de huurder of zijn verzekering aangesproken.

Maakt de Buurtkamer winst?
Nee. De Buurtkamer is voor en door de buurt. Er wordt geld gevraagd voor het gebruik van de Buurtkamer zodat alsnog de huur aan de huisbaas (Stadgenoot) betaald kan worden. Waar mogelijk wordt er ook weer geld vrijgegeven voor buurtfeesten en pleinversiering. Daarnaast wordt er altijd geld uitgegeven aan het onderhoud, enz.

Is de Buurtkamer eigendom van het stadsdeel?
Nee. De Buurtkamer is een Stichting en heeft geen winstdoel. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers en er worden geen salarissen uitbetaald.

Ik wil helpen, hoe kan dat?
Als je tijd hebt, energie of ervaring dan horen wij dat heel graag. De Buurtkamer bestaat dankzij vrijwilligerswerk en meer handen zijn altijd welkom. Als je interesse hebt neem dan contact op via via email of kom persoonlijk langs tijdens op Vrijdag tussen 13:00 en 16:00.

Ik wil doneren, hoe kan dat?
Wat fijn! Als je interesse hebt in doneren neem dan graag contact op via email of kom persoonlijk langs tijdens op Vrijdag tussen 13:00 en 16:00.