Kookgerei, borden, schalen, glazen, wifi, noem maar op.

- over de faciliteiten van de Buurtkamer


In de luwte van de platanen op dit fraaie pleintje is de Buurtkamer gesitueerd.

Iedereen die in de Buurtkamer is geweest of er gebruik van heeft gemaakt onderstreept de unieke combinatie van het plein en de Buurtkamer. Het zijn twee geografische elementen die elkaar ondersteunen. Door het plein wordt de Buurtkamer groter. Zeker bij mooi weer kunnen activiteiten naar buiten uitgebreid worden. Bij slecht weer kunnen kleinschalige buitenactiviteiten naar binnen verplaatst worden. Doordat het gebouw direct aan het plein ligt kunnen zaken snel en zonder transportproblemen geregeld worden.

Tevens zijn pleinen in een stad belangrijke verzamelpunten voor mensen en vooral speelplaatsen voor kinderen. Kinderen kunnen er veilig buitenspelen zonder dat zij direct met het verkeer rekening moeten houden. Ook hierin ondersteunen het plein en de Buurtkamer elkaar. Volwassenen kunnen in de Buurtkamer cursussen volgen, vergaderen etc., terwijl de kinderen met toezicht buiten kunnen spelen. Vanuit de Buurtkamer is, door de grote vensters, het plein goed te overzien.

Verder is de Buurtkamer is voorzien van vaatwasser, professioneel fornuis, koelkast, borden, bestek, glazen, twee aparte ruimtes, kleine achtertuin met speelgoed en nog veel meer. Onderstaande foto's geven een indruk van de sfeer van de Buurtkamer.